Intel Yakında Duyurulmayan Arc Alchemist Masaüstü Grafik Kartlarını Onayladı

Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam: 1, Üyeler: 0, Misafirler: 1)

Selfettin

Moderatör

Intel, yakında çıkacak olan Arc Alchemist masaüstü, dizüstü bilgisayar ve iş istasyonu grafik kartlarını listeleyen bir beta sürücüsü yayınladı.
Yeni sürücü yalnızca resmi olarak Arc A350M, A370M mobil grafik kartını ve 12. nesil entegre grafik çekirdeğini destekler, dahil edilen dosyalar ayrıca yakında çıkacak masaüstü kart serisinden bahseder.

Yeni çıkan sürücü ( 30.0.101.1723 ) aslında Nisan sonunda sızdırılan sürümle aynı . Bu, Intel'in Nisan ayı sonuna kadar piyasaya sürmeyi vaat ettiği bir sürücü olabilir, ancak bazı geliştirme zorlukları nedeniyle ancak iki hafta sonra kullanılabilir hale gelir.

Sürücü paketi listesinde yer alan dosyalar, Intel'in ilk kez yaklaşan 5 masaüstü kart modelini onayladığını ortaya koydu: A770, A750, A580, A380 ve A310 . Şu anda masaüstü bilgisayarlar için A780 veya A350 serisinden herhangi bir iz yok . Ayrıca listede dizüstü bilgisayarlar için Arc Pro A40/A50 ve A30M de yer alıyor. Bunlar henüz piyasaya sürülmemiş yeni iş istasyonları ve profesyonel çözümlerdir.
LrkxF4bcFnq1NAmUSnzfEQ.png
m3GFLvb5D7B54uY1zWmnYQ.jpeg

Intel geçtiğimiz günlerde Arc masaüstü GPU'larının 1. Aşamada yalnızca Çinli üreticilere sunulacağını doğruladı. Ancak daha sonra sürüm, Çin dışındaki ekipman üreticileri ve son olarak dünya çapındaki ortaklar tarafından piyasaya sürülecek.

Bu nedenle Arc masaüstü grafik kartları, AMD ve NVIDIA'nın yeni nesil GPU serilerini piyasaya sürmesinden sadece birkaç hafta önce piyasaya sürülecek. Kesin olan bir şey var ki, yeni model listesiyle, ihtiyacınız olan grafik kartını Çinli satıcılardan bulmak çok daha kolay olacaktır.
 
Geri
Üst